Ruhsal Yolculuk, Spiritüel yaşam: Mart 2017

31 Mart 2017 Cuma

Hayatınızı Değiştirebilecek Kadar Etkili 15 Söz







Hayatınızı Değiştirebilecek Kadar Etkili 15 Söz 
Bazı sözler vardır duyduğunuz anda etkisi altına girersiniz, hiç unutmazsınız. İşte o sözlerden 15 tanesi:
1. En iyi oyunculuğu, Oscar gecesinde Oscar alamayan oyuncuların yüzlerinde görürsünüz.

Will Rogers






2. Ona çok benzeyen birini bulursun. Ve bu, zafere en çok benzeyen yenilgindir.

Leonard Cohen


3. Ayrılırken şefkatli konuşan taraf aşık olmayan taraftır.

Marcel Proust




4. Ne kadar harika bir gün. Çay mı demlesem kendimi mi assam karar veremiyorum.

Anton Çehov


5. Yalnızlık insana çok şey öğretirmiş… Ama sen gitme, ben cahil kalayım.

Nazım Hikmet



6. Eskiden derdim ki; insanın başına gelebilecek en kötü şey, bir gün ‘yapayalnız kalmasıdır’. Öğrendim ki; hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey, yapayalnız hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır. 

Goethe




7. Bir insan en çok kimin yanında susuyorsa, aslında en çok onunla konuşmak istiyordur.

Chuck Palahniuk




8. Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar.

William Blake 


9. Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.

Aliya İzzetbegovic 




10. Nefret ettiğin insanla iyi geçinme çabasına siz medeniyet diyorsunuz, ben sahtekarlık diyorum. O yüzden anlaşamıyoruz.

Charles Bukowski




11. Eğer oy vermek bir şeyi değiştirseydi oy vermemize izin vermezlerdi.

Emma Goldman 


12. İnsanin parası varsa çalışmak zorunda kalmaz. Böylece zamanı satın alır. Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar. Yani para mutluluğu satın alır.

Albert Camus




13. İnsan bir kere birine geç kalır ve bir daha hiç kimse için acele etmez.”

Yaşar Kemal


14. Beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhları koyup aşk sanıyorsunuz…

William shakespeare




15. Yavaşça kalemimin kulağına eğilip dedim ki; bir daha onun adını yazarsan, seni de kırarım.

Cemal Süreya

Kaynak: https://storia.me/@Flaneur/ilginc-meseleler-1drpvr


30 Mart 2017 Perşembe

Öz Güveni Yüksek İnsanları Sıradan İnsanlardan Ayıran 5 Temel Özellik







Öz Güveni Yüksek İnsanları Sıradan İnsanlardan Ayıran 5 Temel Özellik 
Öz güven, hayatta harika şeyler başarabilmenin en değişmez parçasıdır.

Kendinize ve yeteneklerinize güveniyorsanız, farklı şeyleri denemek ve risk alma olasılığınız daha yüksektir.Ayrıca öz güveni yüksek insanlar toplum içerisinde daima fark edilirler ve birer çekim merkezidirler. Peki tam olarak öz güvenli insanları diğer insanlarda ayıran şey ne?

1. Gülümserler
Gülümsemek genellikle hafife alınan bir olgudur. Size kendinizi mutlu hissettirir; bu da vücudunuzun geri kalan bölümüne pozitiflik kazandırır. Ancak gülümsemenin göz ardı edilen başka bir etkisi vardır. Diğer insanlar gündelik hayatlarında, sıradan işlerini gülümseyerek halleden insanlardan etkilenirler.
Etrafınızdaki özgüveni yüksek insanlara bakarsanız hemen hepsi gülümsemekten çekinmeyen insanlardır. Kahve alırken, market sırasında ya da kısa bir konuşma esnasında takınılan pozitif tavır ve gülümseme bariz bir öz güven sembolüdür.


2. Başkalarını Cesaretlendirirler

Öz güveni az olan insanlar genellikle kendilerinde eksik olan bir şeyler olduğunu düşünürler ve bu yüzden diğer insanların artı yönlerini ön plana çıkarmaktan veya onları cesaretlendirmekten geri dururlar.
Ancak öz güveni yüksek insanlar ise bunun tam tersi olarak kendi yeteneklerine ve kapasitelerine güvenirler ve kolaylıkla bir başkasını övebilir ve daha fazlası için onları cesaretlendirebilirler. Öz güveni yüksek insanların en belirgin özelliklerinden biri olarak başkalarını cesaretlendirmeyi sayabiliriz.


3. Anlaşılır Ve Pozitif Bir Vücut Dili Kullanırlar

Pozitif vücut dili yalnızca başkalarının sizi nasıl gördüğünü değil, aynı zamanda nasıl hissettiğinizi de etkiler. Gülümsemeye benzer şekilde, göğsünüzü hafifçe havaya kaldırmak ve daha dik durmak kadar basit bir şey dahi size kendinizi daha öz güvenli hissettirecektir.
Bir daha ki sefere stresli bir durumdaysanız, duruşunuzu düzeltin ve ayaklarınızın zemine sıkıca bastığını hissederek dik durun. Bu size kendine güvenen bir imaj çizmeniz konusunda oldukça yardımcı olacaktır.

4. Kendinlerinden Bahsetmeye İhtiyaç Duymazlar

Kendine güvenen insanların bir diğer belirgin özelliği ise kendileri hakkında yeri gelmediğince konuşmamalarıdır. Etrafınızdaki insanları bir süzgeçten geçirin. Bir konu konuşulurken lafı dolandırarak bir şekilde kendilerine bağlayan kişiler olduğunu farkedeceksiniz. Bu durum bir özgüvensizlik belirtisidir.
Kendine güvenen insanlar, sahip oldukları her fırsatta kendileri hakkında konuşma ihtiyacı duymazlar. Evet her insan duyulmak ister, ancak kendini kanıtlamak için olur olmaz her konu içerisinde kendilerine bir bağ oluşturma çabasına girişmek büyük bir öz güven eksikliğinin işaretidir. Ayrıca etrafınızdaki insanlar sizi bir süre sonra bu huyunuz yüzünden itici bulmaya başlayacaktır.

5.Dinlerler

                         
Gerçek bir dinleyici olmak karşınızdaki insanları tahmin edemeyeceğiniz derecede etkiler. Öz güvenli insanların belirgin özelliklerinden biride iyi birer dinleyici olmalıdır. Etrafınızdaki insanları inceleyin, hatta kendi çevrenizi inceleyin.
Derdinizi anlattığınız kişiler çoğunlukla kendi iç dünyaları gelişmiş öz güvenli kişilerdir. Kimse ön yargılı olacak ya da anlattığı şey için onu küçük görecek birine bir şeyler anlatmak istemez.
Bu konuda öz güvenli kişilerin fark yarattığı en büyük nokta ise hiç bir zaman anında cevap verme dürtüsü içerisinde olmamalarıdır. Öz güvenli insanlar hemen cevap verebilmiş olmanın doğru cevap verebilmiş olmaktan daha önemli olmadığının farkındadırlar.

Bilinçaltının Size Anlatmak İstediği 5 Şey





Bilinçaltının Size Anlatmak İstediği 5 Şey
Kimse gerçekte bilinçaltında ne olduğunu tam olarak bilmiyor.

Çoğumuz bilinçaltımızın bizden neler sakladığını merak ederiz. Fakat bazen bilinçaltımız bize bazı şeyleri anlatmaya çalışır. 

Bilinçaltımızı bedenimizin ve yaşamın koruyucu kuvveti olarak düşünebiliriz. Olaylara daha analitik ve gerçekçi yaklaşır. Eğer onu dinlersek bize söyleyeceği 5 kesin şey vardır.

Bilinçaltının söylediği 5 şey

“Değişim bana göre değil” der.

Eğer bir alışkanlığınızdan vazgeçmek istiyorsanız ve bunda kararlıysanız size kötü bir haberim var bilinçaltımız kesinlikle değişimi sevmez. O alışkanlığı geçmek için bilinçaltımıza bu alışkanlığın çok kötü bir şey olduğunu anlatmamız gerekir. Bilinçaltı tekrar edilen bilgiyi kabullenir. Bu bilgiyi her gün tekrar etmeniz ve çok kararlı olmanız gerekir.

“Her şey Evet ve Hayır ile açıklanmalıdır” der.

Şöyle düşünün bir bilgisayar var karşınızda ve size evet veya hayır diyebiliyor ve başka cevap veremiyor. O halde bu bilgisayara naber nasıl gidiyor diye bir soru sormamız mantıklı olmaz değil mi? Aynı şey bilinçaltı içinde geçerlidir.
Bilinçaltı kesin kararlara saygı gösterir ve aradaki tonları önemsemez. Kısaca kesin bir evet ya da hayır bilinçaltı için doğrudur. Ama düşünmeliyim dediğiniz an bilinçaltı bu kararınızı dikkate almayacaktır. Bilinçaltı siyah ve beyaz gibidir. Gri noktalar ise bilincin işidir.

“Benim konuşma dilim semboliktir” der.

Bilinçaltımız bizimle çoğu zaman rüyalarımızda konuşur ve bunu sembolik olarak yapar. Ölüm tehlikesi yaşayan kişilerin daha sonra anlattığı olaylarda içlerinde çok güçlü bir his ve sesin onları yönlendirdiğini söylerler. Bilinçaltınızı çözmek istiyorsanız onunla sürekli bir iletişim halinde olmanız gerekir. Bu sayede sembolik dil bir süre sonra içsel bir konuşmaya dönecektir.

“Her şey kayıt altında” der

Bilinçaltımız 7-24 çalışır ve her olayı kaydeder. Kısaca sizin asla hatırlayamadığınız bir anı bilinçaltında bir yerlerde sessizce beklemektedir. Bilinçaltındaki anılara en kolay hipnoz ile ulaşılabilmektedir.

“Başaracağınıza olan inancı görmek isterim” der.

Eğer siz bir hedef koyduysanız ve başarmak için elinizden geleni yapıyorsanız bilinçaltı size %100 yardımcı olacaktır. Bilinçaltı sizin hedefinizle ilgili çalışmaya başladıktan sonra mutlaka bir cevap ile gelecektir.
Ünlü bilim kadını madam curie yıllarca çözemediği kimyasal formülü bir gece anında yatağından uyanarak yazmaya başlamıştır. Cevabı rüyasında bulduğunu söylemektedir. Pek çok problemi çözebilecek güç bilinçaltımızda saklıdır.

kaynak: https://www.cekirdekinanc.com.tr/bilincaltinin-size-anlatmak-istedigi-5-sey/

29 Mart 2017 Çarşamba

Eşler ömür boyu neden aynı yatakta yatarlar.




Eşler ömür boyu neden aynı yatakta yatarlar.
Eşler ömür boyu neden aynı yatakta yatarlar.
Yatmak zorundalar mı?
Tamam istedikleri zaman sarılsınlar birlikte uyusunlar ama herkesin yeri odası yatağı ayrı olamaz mı.?
Gelenek diye tabu diye insanlar ömürlerini bu işkenceyle mi geçirmek zorundalar.
Efendim birbirlerini sevdikleri için birlikte yatıyorlar diyenleri duyar gibi oluyorum. 


Ne sevgisi kardeşim bu ülkede herkes birbirini severek mi evleniyor. 
Diyelim seviyorlar birbirlerine deli gibi aşık iken evlendiler. 
Her gün uyurken farkında olmadan birbirlerinin; 
Horlamasını 
Geğirmesini 
Uykuda konuşmasını 
Ten kokusunu 
Ter kokusunu 
Os.r.k kokusunu 
Sabahları leş gibi ağız kokusunu çekmek zorundalar mı ? 
Buna hangi sevgi Hangi aşk dayanır. 
Bu bir gün değil, Bir ay değil, Bir yıl değil,
Ölesiye işkence... 
Karı koca da olsa insanın kendine özel bir yatağı,
yalnızlığının zevkine varacağı özel bir dünya seçeneği olsa kocasını daha çok sevmez mi sizce.?
Arada sarılmalar, sevişmeler,


sarılıp uyumanın zevki daha başka olmaz mı.,
Gelenekler ve tabular ne kadar yer etmiş beynimize tüm insanlık ömür boyu kendine işkence ediyor. Derhal bu konuda da bir devrim şart bence. :) :)
Biliyorum şimdi bir çok insan çevresinden çekindiği için bu yazı hoşuna gitse de beğen tuşuna basmaya cesaret edemeyecek. 
Yada yorum yazmayacak :)
Elalem ne der ne düşünür diye.






KADINLAR GÜÇLÜ ERKEK ARZULAR.



KADINLAR GÜÇLÜ ERKEK ARZULAR.
Evet doğrudur.
Kadınlar güçlü erkek arzular.
Güçlü erkek ararlar.
Güçlü erkek isterler
Güçlü erkek severler
Güçlü erkek hayal ederler.
Neden dir.???
Çünkü kadınlar annedir..!!
Çocukları onların her şeyidir.
Evlatları korunsun isterler.
Hep güvende olsun isterler.
Bu durum bizim ülkemizde bizim gibi Sosyal güvence kültürünün gelişmediği 
islam ülkelerinde hep böyledir.
Toplum ve değeryargılarının
Kadına tanıdığı güçlü olma hakkı çocuklarını korumak için yetersizdir.
Onları edilgen bir ruh sarmalına mahkum eder
Kadınlar o sebeble güçlü erkek isterler.
Kadınlar ANA dır.






KÖPEK SEVEN DOSTLARIMIZ İÇİN HARİKA O ANLAR.....






KÖPEK SEVEN DOSTLARIMIZ İÇİN HARİKA O ANLAR.....