Ruhsal Yolculuk, Spiritüel yaşam: Aşk nedir?

1 Temmuz 2017 Cumartesi

Aşk nedir?






Aşk nedir? Tabi ki bu olgu sözcüklerle ifade edilemez, yaşayarak deneyimlenir. Ama az çok size bilgi vermeye çalışacağım. Öncelikle aşk, başka birine duyduğunuz istek değildir. Başkasına duyduğunuz isteğe tutku ya da heyecan diye adlandırıyoruz. 
Aşk, hepimizin içinde bulunan yüksek benliğinizle iletişime geçtiğinizde, zaten sahip olduğunuzu fark ettiğiniz bir  özelliğin adıdır. Hepinizin içinde bir öz var ve o öz zaten aşk dolu; saf ve koşulsuz sevgi dolu. Tek yapmamız gereken şey unutulmuş bu hazineyi ortaya çıkarmak, farkındalığa bürünmek. Peki farkındalığınızı nasıl kazanacaksınız? Tabi ki zihninizle; 
Çünkü yüksek benliğiniz ile temasınızı engelleyen tek şey zihninizdir.
Zihniniz hiç durmadan çalışıyor ve sürekli bir şeyler düşünüyorsunuz. Aynı yerde, hiçbir şey yapmadan durduğunuzda can sıkıntısından boğulacak gibi oluyorsunuz değil mi? Sürekli kendinizle kalmaktan kaçıyorsunuz, Yapacak bir şeyler arıyorsunuz. Böylelikle can sıkıntınızı gidermeye çalışıyorsunuz.
Bu durumdaysanız, yani sürekli kendinizden kaçar haldeyseniz özünüzle nasıl temas edebilirsiniz ki? Ama özünüzle temas ettiğiniz zaman da, bu muazzam hazineyle karşılaştığınızda, ondan nasıl kaçabilirsiniz ki? Herkesin özünde muhteşem bir hazine gizli. Bu hazine de koşulsuz sevgi ve aşk hazinesi. Bu hazineye ancak benliği ile temas edebilenler ulaşabiliyor. Mevlana’nın, Şems-i Tebrizi’nin, Buddha’nın, Osho’nun ulaştığı ve sürekli konu ettikleri hazine işte bu hazine. Aydınlanma olarak tabir edilen şey de aslında tam olarak bu hazinenin farkına varma halinden başka bir şey değil. Yani hazine hep orada, ama biz orada değiliz. Yani İsa’nın da dediği gibi: “Cennet içinizde, ama siz orada değilsiniz.” Bu öyle birşey ki bir sevgi hazinesi düşünün ki, içinizde…
Hiç bir insanın size veremeyeceği kadar büyük bir sevgi var
Hiç kimsenin sevgisine ihtiyaç bırakmayacak kadar yoğun bir sevgi var
Hiçbir dış etkenin size veremeyeceği kadar büyük bir keyif var. Öyle ki saatlerce olduğunuz yerde hiçbir şey yapmadan dursanız bile asla canınız sıkılmıyor ve inanılmaz keyif alıyorsunuz.
İçsel hazinenizi ortaya çıkardığınız anlarda artık seviyor olmayacaksınız, sevginin ta kendisi olacaksınız. Yani ne yaparsanız yapın, nereye giderseniz gidin aşkın kokusunu da beraberinizde taşıyacaksınız. Çünkü aşk dediğimiz şey aslında birine karşı hissedilen bir duygu değil, o duyguya heyecan ya da tutku diyoruz. Aşk dediğimiz şey, aslında bizim bir özelliğimiz. Tıpkı ten kokumuz gibi… Tenimiz güzel kokuyorsa, her yerde güzel kokacaktır. Nerede ve kimle olduğumuzun hiçbir önemi yok. Tenimizin güzel kokmasının karşıdakiyle hiçbir ilgisi yok. Aşk da böyledir. Aşkın karşıdakiyle hiçbir ilgisi yoktur. Aşk tamamen size özgü bir özelliktir. Aşk sizin içsel hazinenizin yaydığı kokunun adıdır. Işığınız hem sizi hem çevrenizi aydınlatacak. 



Yüksek benliğinizle bağlantıya nasıl gireceksiniz,  istemeniz yeterli, sadece niyet edin, niyet etmek yolun yarısıdır. Sabırlı çalışarak bunu başarabilirsiniz, ipin ucundan tuttuğunuzda arkası gelecektir. Emin olun evren bunun için karşınıza fırsatlar çıkaracaktır yeterki isteyin, niyet edin. 
Sonrasında aşk acısı olgusunun, beklentilerin, mutsuzluğun nasıl hayatınızdan çekip gideceğini göreceksiniz. 


                      Güç sizsiniz....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder