Ruhsal Yolculuk, Spiritüel yaşam: Mutlu bir ilişki nasıl yaşanır?

1 Temmuz 2017 Cumartesi

Mutlu bir ilişki nasıl yaşanır?



Mutlu bir ilişki yaşamak istiyorsanız,yapmanız gereken başlıca şey kıskançlığı bırakıp, beklentiye girmemeniz. Karşı tarafın sürekli ne yapıp yapmadığıyla ilgileniyorsanız, Herşeyi boşverip sizinle ilgilenmesini istiyorsanız, kiminle görüştüğüne karışıp sürekli hesap soruyorsanız, hem karşı tarafın özgürlüğünü çalmış oluyorsunuz, hemde ilişkinizin kalitesini düşürüyorsunuz, bunlarda ilişkide bitişe, ya da istenmeyen sorunlara yol açıyor. Aynı şekilde sizde karşı tarafı kaybetmekten korkup, sırf karşıda ki kişiyi mutlu etmek için istemediğiniz şeyler yapıyorsanız, arkadaşlıklarınızdan vazgeçip, yaşam amacınızdan uzaklaşıyorsanız, aynı şekilde kendi özgürlüğünüzü kısıtlamış oluyorsunuz. Eğer ilişkide kişiler birbirlerinin özgür alanlarına müdahale ederse, o ilişki bitmeye mahkumdur, tam olarak bitmese bile psikolojik olarak bireyleri yıpratır ve buda mutsuz giden bir ilişkiye yol açar.
İnsanların karşı tarafı kıskanma sebebi, özgüven eksikliği ve kaybetme korkusundan kaynaklanır. Dilerseniz meditasyon yaparak özgüveninizi geri kazanabilir, kaybetme korkusundan arınabilirsiniz. Kıskançlık içimizde sevgisizlikten kaynaklanan bir olgudur, çok sevdiğim için kıskanıyorum diyenler vardır mutlaka, ama gerçek sevgi ve sağlıklı olan davranış bu değildir. Siz sadece sevgisizlikten kaynaklanan davranışı sevgi adı altından gizlemeye çalışıyorsunuzdur. Kıskançlık ve sevgi gece ve gündüz kadar birbirine zıttır. Sizin için ilişkide normal olan kişinin sizi odak noktası yapması, sürekli sizinle ilgilenmesi kendinden önce size önem vermesi olduğunu düşünürsünüz, ama gerçek sevgi üzerine kurulmuş bir ilişki değildir bu. Özetleyecek olursak mutlu bir ilişki karşı taraftan sevgi dilenme değildir,içinizde ki sevgiyi karşılıklı birbirinizle paylaşmaktır. Unutmayın sizin karşı tarafın sevgisine ihtiyacınız yok, sevgi olgusu sizde zaten mevcut. Sadece biraz farkındalık, farkındalıktan sonra devamı gelecektir emin olun. 
Kıskançlığın yapısını inceleyecek olursak, kıskanma sebebi içinizde ki ego olgusundan kaynaklanır, örneğin karşı tarafın sizinle vakit geçirmeyip başka birşeye zaman ayırması egonuzu incitir ve kıyaslama yaparsınız. Ve bu durum size ne kadar değersiz olduğunuzu hatırlatır, yalnızlık tek başına bırakılmışlık hissi verir. Sonrasında sizde hesap sormaya, negatif tepkiler vermeye, kıskanç davranışlar sergilemeye başlarsınız. Karşı tarafta bu sebeplerden dolayı sizden uzaklaşır, ki doğru olan tepki budur. Kişilerin özgürlüklerini kısıtlamak sadece mutsuzluk getirir.
Kıskançlık, ego, beklenti içinizdeki sevgisizlikten kaynaklanır, eğer içinizde sevgi yoksa karşı tarafa nasıl sevgi verebilirsiniz? Önce içinizde ki sevgiyi bulun, o sevgiye, ışığa ulaştığınızda beklentiye girmezsiniz, çünkü içinizde ki sevgi hem sizi hemde çevrenizi aydınlatacaktır. Onun için bütün kişisel gelişim uzmanları, önce kendinizden başlamanızı önerirler. Siz hayata sevgiyle yaklaşırsanız, hayatta size sevgiyle yaklaşır ve karşınıza sizi anlayan mutlu olabiliceğiniz insanlar çıkarır. 
Bence daha fazla beklemeyin hemen şu anda yeni bir başlangıç yapın.
Kıskançlıkları bırakıp, önce kendinizle sevgili olma zamanı.
Diğer insan sizi sevse de sevmese de, kendi içinizde kendi sevginizi hissetme zamanı.

Yani şimdi “özgürlük” zamanı. Kendinizi özgür bırakın. Hem kendiniz için, hem de sevgiliniz için…
Şimdi  “aşk” zamanı. Hem sizin için hem de ruhunuz için…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder