Ruhsal Yolculuk, Spiritüel yaşam: BEYİN DALGALARI VE İŞLEVLERİ

18 Haziran 2017 Pazar

BEYİN DALGALARI VE İŞLEVLERİ








Beynimizde dört çeşit frekans dalgası vardır. Ve bu dalgalar yaşadığımız olaylara göre işlev görürler. 



Bu dalgalar; Beta, Alfa, Teta ve Delta dalgalarıdır.



 * BETA BEYİN DALGASI : korkuyla tetiklenen dalgadır, ya da stres dalgasıdır. 
Tehlikeli durumlarda devreye girer. Örneğin birinin size saldıracağı anda bu dalga devreye girer. Tehlike anında korkuyla tetiklenen Beta beyin dalgasıyla, beyne ve kaslara daha fazla kan ve oksijen pompalanmaya başlanır. Bu aşamada da tehlikeden uzaklaşmak için güvenli bir yol bulacaksınız. Beta beyin dalgası tehlikelere karşı  seni hayatta tutabilmek için dizayn edilmiştir. Hayatta kalmanı sağlar. Beta dalgası sürekli geçmişe gider, bedensel algılarımızı kapatır, bağışıklık sistemini çökertir. Yaşadığın stresin doğal olduğuna seni adapte eder.  

* ALFA BEYİN DALGASI : Keyfin ve mutluluğun olduğu beyin dalgasıdır. Alfa kaliteli yaşamın başladığı noktadır. İçsel yeteneklerinizin ortaya çıktığı, hislerin baskılanmadığı bir dalgadır. 
Aşktan sarhoş olduğunda nasıl hissedersin onu hatırla, işte o Alfa dalga boyudur.

 * TETA BEYİN DALGASI : Zihninizin uyku halidir ve bu dalga boyunda iyileştirici hücreler etki gösterir. Aşırı bir gevşemede yakalayabilirsiniz bu dalgayı. Bastırılmış duygularınız ortaya çıktığında aktifleşir.

*DELTA BEYİN DALGASI : uykunun en derin olduğu zamanlarda ortaya çıkar, rem uykusudur. Deltanın bir ilerisine Koma diyebiliriz. Beyin bu dalga boyunda bütün algılardan arınır ve yaşamsal organlara odaklanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder