Ruhsal Yolculuk, Spiritüel yaşam: ÇAKRA NEDİR? HAYATSAL İŞLEVLERİ OLAN ÇAKRALAR VE İSİMLERİ

18 Haziran 2017 Pazar

ÇAKRA NEDİR? HAYATSAL İŞLEVLERİ OLAN ÇAKRALAR VE İSİMLERİ






Çakralar vücudumuzda ki yaşam enerjisi merkezleridir. Çakraları birer pervane şekline benzetebilirsiniz. Her çakranın vücudumuzda sorumlu olduğu bölgeler var, ve hepsinin ayrı ayrı işlevi vardır. Ve çakralar hayatımızı direk olarak etkilerler. Vücudumuzda  bulunan 7 tane farklı çakra vardır. İşte bu çakraların isimleri ve görevleri




KÖK ÇAKRA : Kuyruk sokumuyla kasık kemiği arasında bulunan bu çakranın rengi koyu kırmızıdır.  Fiziksel enerjilerimizi, yaşama isteğimizi, yönetir. Kök çakrası sağlıklı çalışmayan insanlarda yaşam enerjisi yoktur, yaşama isteği yoktur.
Fiziksel olarakta vücuttaki hücre düzenini sağlar, Aynı zamanda omurilik ve böbreklerin fonksiyonunda rolü vardır. Adrenalin hormonu salgılar. Böbreklerinizde ya da omurilik bölgenizde sorun varsa büyük bir ihtimal kök çakranız sağlıklı çalışmıyordur. 

SAKRAL ÇAKRA : Alt karın bölgesinde yer alır, rengi turuncudur. Cinsel enerjimizi, kendini sevme sayma, ve kurban rolü bilincini bu çakra belirler. Fiziksel olarakta yumurtalıklar ve üreme organları üzerinde etkisi vardır. Yumurtalık hormonları salgılanmasında etkilidir. Genital bölgenizde ya da yumurtalıklarınızda hastalık oluştuysa, bu sakral çakranın iyi işlev görmemesindendir.

SANSKRİT YA DA GÖBEK ÇAKRASI : Göbek deliği bölgesinde yer alır ve rengi safran sarısıdır. Kişinin şahsi gücünde, farkındalığında, irade gücünde etkilidir. Fiziksel olarak sindirim sistemi ve metabolizmamız üzerinde etkisi vardır. Pankreas ve safra bölgesinde işlev görür. Eğer bu bölgelerde sağlık sorununuz varsa, göbek çakranız düzenli çalışmıyordur. 

SOLARPLEKSUS ÇAKRASI : Göbeğin hemen üzerinde diyaframın altında yer alır. Rengi altın sarısıdır. Varlığımızın tam ortasında yer alır. Enerjisel varlığımızın çekirdeğidir. İçimizde ki ışığın kaynağıdır. Dengeli çalışmadığımda suçluluk, duygu, yetersizlik, korku hisleri oluşur. Işığımız loşlaşır. Karın boşluğunda ki büyük sinir ağlarını ve pankreas bölgesinde işlev görür. İsmini güneş anlamına gelen Solardan almıştır.pankreas hormonlarında etkisi vardır.

KALP ÇAKRASI : Rengi zümrüt yeşilidir. 
Evrensel varlığımızın merkezidir. Evrenle bağlantımızı sağlar. Aslımız ve özümüzdür. Sevgi, kendini sevmek ve kabul etmek, diğerlerini sevmek ve kabul etmek. Travma, yas, kayıp, sevginin kaybolması, depresyon ve ilişki sorunları bu çakranın dengesizliğinde ortaya çıkar.
Kalp, ciğerler ve dolaşım sisteminde etkisi vardır. 

BOĞAZ ÇAKRASI : Boğazımızın kök kısmında yer alır. Rengi turkuazdır. İletişim, konuşma, kendini ifade etmede etki gösterir. 
Fiziksel olarak;  dengesiz çalıştığında ses telleri, boğaz, tiroit,  guatr, larenjit, bronşit, osteoporoz, soğuk algınlığı, kalsiyum eksikliği, metabolizmada yavaşlamaya yol açar. Tiroid hormonu salgılanmasında işlev görür. 

ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRASI : İki gözümüzün tam ortasında yer alır. Rengi mora kaçan lacivert rengindedir. İç görü, ruhani gelişim, 6.his ve yaratım enerjilerimi sağlar. 
Fiziksel  olarakta hipofiz bezi, endokrin ve sinir sistemi arasındaki en büyük organizasyon ağını kontrol eder. Bunlardan birisi düzenli çalışmıyorsa ya da hisleriniz kapalıysa, üçüncü gözünüz dengeli çalışmıyordur. 


TAÇ ÇAKRA : Başımızın tam tepesinde yer alır. Rengi eflatun ve beyazdır. İlahi bilgi ve bilinç, kendini Tanrının bir parçası olarak bilme enerjilerini dengeler. Fiziksel olarak pineal bezi, uyku düzenini ve biyolojik saati düzenleyen melatonini salgılar, melatonin aynı zamanda güçlü bir antioksidan, yaşlanma karşıtı özellikleri bulunan bir hormon, melatoninin sırları hala daha araştırılıyor. Uyku sorurumuz varsa bu kök çakranızdan kaynaklanıyordur. 



Yukarıda okuduğunuz gibi aslında çakralar hayatımızın her evresinde işlev görürler. Hem fiziksel olarak hem ruhsal olarak. Eğer çakralarınız dengeli çalışıyorsa bu sizin hayatınızın her alanında pozitif yönde etki gösterir. Çakralarınızı yoga ya da meditasyonla dengeleyebilir, sağlıklı çalışmalarını sağlayabilirsiniz. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder