Ruhsal Yolculuk, Spiritüel yaşam: İLİŞKİLERİMDE FEDAKAR OLMAMA RAĞMEN NEDEN KIYMETİ BİLİNMİYOR? DİYORSANIZ, İŞTE CEVAPLARI

18 Haziran 2017 Pazar

İLİŞKİLERİMDE FEDAKAR OLMAMA RAĞMEN NEDEN KIYMETİ BİLİNMİYOR? DİYORSANIZ, İŞTE CEVAPLARI







Kadın ya da erkek eğer karşınızda ki insana beklediğinden çok değer verip, karşıdakini kaybetmemek için fazla fedakarlık yaparsak karşınızda ki kişi arkasına bakmadan sizden uzaklaşır.  Sonrasındada haksızlığa uğradığımızı düşünüp, ben onun için neler yaptım, bu muydu emeklerimin karşılığı diye sitem etmeye başlarız, karşıda ki insanı suçlarız. Ama kendimize dönüp hiç bakmayız. Biz herşeyi mükemmel yaptık, herşeyi önüne serdik, o zaman problem neredeydi?  
Pek çok insan geçmişte yaşadığı olaylardan, ya da yetiştiriliş tarzından, bilinçaltına yerleşmiş değersizlik kodlarından dolayı kendisini beğenmez. Örneğin; Anneniz babanız sizi "Senden adam olmaz" , Sen hiç bir işe yaramıyorsun" gibi cümlelerle sizi büyüttüyse değersizlik duygusu sizde çocuk yaşta oluşmaya başlamıştır. İşte o insanlardan biriside sizin partneriniz ise beklemediğiniz tepkilerle karşılaşabilir, beklemediğiniz olaylar yaşayabilirsiniz. Sevgilinize ilgi gösterdiğinizde, ona hediyeler aldığınızda, her isteğini yerine getirdiğinizde, sonu gelmeyen fedakarlıklar yaptığımızda karşı taraf  bilinçaltında bunları haketmediğini düşünecektir. Sürekli ona hak etmediği değerler verdiğinizde sizin yanınızda artık kendini rahat hissetmeyecek, içinde eziklik duyguları oluşacaktır. Çünkü bu ilgiyi haketmek zorunda  kalacaktır kendini zorunlu hissedecektir ve bünyesi kaldırmayacaktır buna gücü yoktur. Ama sizin yanınızda güçlü ve değerli gibi davranacaktır. Yanınızda duygusal olarak açık olamayacak, bir nevi sizinleyken maske takacaktır.  Bu tavırlarıyla sizin onun değersiz olduğunuzu anlamayacağınızı düşünecektir. 
Sizin gösterdiğiniz ilgi, alaka, sevgi, fedakarlık karşı tarafta öyle bir baskı yaratır ki en sonunda kendini rahat hissedebileceği, korkmadan kendi kişiliğini ortaya koyabilecek başka ilişkiler aramaya başlayacaktır. Bunlar kendisine layık gördüğü orta kararda insanlar olurlar, ve sonrasında sizi hiç ummadığınız basit kişilerle aldatmaya başlayabilirler. Sonrasında sizde beni böyle biriyle nasıl aldatır diye düşünmeye başlayacaksınız. Hataları yapmaya devam ederler ama sizdende vazgeçmeyi düşünmezler. Yaptığı herşey açığa çıksa bile bir şekilde ilişkiyi sürmeye sizi ikna eder. 

Bu adam hiçbir zaman sizin olmamıştır. Dünyanın en güzel, en zengin kadınıda olsanız, onun için herşeyi de yapsanız, o yine kendi bildiğini yapacaktır. 
Sonuç olarak yapmanız gereken hiç kimseye kişinin kendisine biçtiği değerden daha fazla değer vermeyin, aksi taktirde onun taşıyabileceğinden fazla yük yüklemiş olursunuz ve o bu durumdan korkar ve kaçar. 
İlişkide alma&verme dengesi vardır. Bu dengeyi bozmadan eşit bir birliktelik yaşayın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder